Hogyan kezdj el parkourozni

Nos, hát, elég sokan kérdezgetik a társalgóban, hogy mit csináljanak elsőként, és mivel nincs a trükkök között ilyen leírás gondoltam, megteszem ezt a lépést, és írok egyet.

Nos szerintem a legjobb módszer, ha először rágyúrsz a testi adottságaidra. Napi futás, fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás. Tudom, hogy nem hangzik túl jól, de mégis ahhoz, hogy jól és eredményesen parkour-ozz, a megfelelő kondíció elengedhetetlen. Ezen dolgok mellett párhuzamosan gyakorolhatod az egyszerűbb trükköket, amiket már amúgy is valószínűleg meg tudsz csinálni. Viszont szépítsd őket, hogy ne csak a hatásfok nőjön, hanem a látványosság is. Én a lazy, monkey, thief, és hasonlókat kezdtem el szépíteni. Így ahogy folyamatosan nőtt a kondícióm, tanulhattam és szépítgethettem a trükköket. A lényeg, hogy a kondíció ne szoruljon hátra a trükkökhöz képest. Hiába tudsz 1001 trükköt megcsinálni külön-külön, ha egyszer rászorulsz a pk tudásodra, kevésbé lesz eredményes, hisz hiába tudsz megcsinálni egy csomó trükköt, ha közben gyorsan elfáradsz.
Így hát tényleg fontos a kondíció.
Egy két trükk, hogy növelheted az állóképességedet, nem csak edzéssel.
Ahhoz, hogy a tested energiáit kihasználd, energia is kell, így akár milyen monotonnak és elavultnak hangzik, fontos a napi megfelelő energiabevitel.
Egy kis útmutató:
- gyümölcs (napi 1-2 banán, narancs) serkenti az izomfejlődést is, és vitaminokban gazdagok, egyetek gyümölcsöt
- próbálj rendszeresen étkezni (ne reggelizz egyszer 10 órakor máskor délben :)) próbáld meg kialakítani úgy az étkezésed, ahogy minden nap be tudod tartani.
- próbáld meg minden nap bedolgozni azt az energiát amit beviszel, de soha ne többet.

Egyszerű dolgok ezek, nem kell kiakadni. :) Ahhoz, hogy tudd mikor vagy 0-án energia szempontjából egyszerű rájönni... a kezedet alig bírod megemelni a fekvőtámaszok után, a hasadban érzed, hogy durrannak be az izmok, a vállad sajog, és ami a legfontosabb, tompulnak az érzékeid, egyszóval elfáradsz mint az atom.

Nos remélem tudtam segíteni a kezdőknek, és azoknak is, akik eddig nem így művelték a parkour-t.
Sok szerencsét mindenkinek!

joiner2007. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Razor27

bermudánál a pont.

bermuda3

Azért aki gyorsabban fut, az messzebbre is ugrik, szimpla fizikai törvények miatt :P Persze nyilván nem annyira, mintha foci helyett távolugrásra járt volna... Az alapvető állóképességet is növeli, hisz a trükkök 99%-ának futás az alapja, egyértelmű, hogy előnnyel indul azokkal szemben, akik semmit sem csinálnak / csináltak, no de minden terepen derül ki úgyis (:

kawicsa

az se mind1 h. mire gyúrsz.. sok oyan gyereket ismerek akik gyurnak már 1 éve, de nemtudnak abcugolni, én pedig sose gyurtam hanem pkztam és abcug meg laza :) egyébként fociba nem ugrálsz, szval attól h. izmos a lábad, az arra jó h. rúgj, meg h. fuss, de hosszabbat nem tudsz vele ugrani :D

Razor27

Lényegében igen,meg a gyümölcös,téma,étrend..ezek.Meg persze mentálisan is ott kell lennie az agyadnak. meg jó sok akaraterő,és kitartás ;) hajrá

Tusko_Hopkins

A kondíciónak kezdetlegesen megteszi, hogy focizok? Mármint akkor hamar elfáradnom nem lenne szabad... A felső test izomzatomat pedig rendszeres gyúrással fejlesztem már 6 hónapja... Ezek által akkor már csak a trükkök és a gyakorlás vár rám... Ugye? (Bocsi, ha hülyének néz ki a kérdésem, de szeretek biztosra menni)

maron

kösz

bermuda3

Valamennyit akkor is segít, bár tény, hogy nem ugyanazokat az izmokat mozgatja, még ha van is átfedés...
 

Razor27

nemhellyettesiti igazán,mert a pk-ba futsz,és a biciklizés nemfogja növelni a futás kondiciodat.Ez olyan mintha egésznap ennél és azt mondod azért nemiszol mert azevés helyettesiti az ivást..-.-

maron

én nekem nincs időm futni de minden nap suliba biciklivel megyek kb.:2km-t
ez tudja pőtolni a futást

TOBI174

Valamit agyban kell csinálni?