Hogyan kezdj el parkourozni

Nos, hát, elég sokan kérdezgetik a társalgóban, hogy mit csináljanak elsőként, és mivel nincs a trükkök között ilyen leírás gondoltam, megteszem ezt a lépést, és írok egyet.

Nos szerintem a legjobb módszer, ha először rágyúrsz a testi adottságaidra. Napi futás, fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás. Tudom, hogy nem hangzik túl jól, de mégis ahhoz, hogy jól és eredményesen parkour-ozz, a megfelelő kondíció elengedhetetlen. Ezen dolgok mellett párhuzamosan gyakorolhatod az egyszerűbb trükköket, amiket már amúgy is valószínűleg meg tudsz csinálni. Viszont szépítsd őket, hogy ne csak a hatásfok nőjön, hanem a látványosság is. Én a lazy, monkey, thief, és hasonlókat kezdtem el szépíteni. Így ahogy folyamatosan nőtt a kondícióm, tanulhattam és szépítgethettem a trükköket. A lényeg, hogy a kondíció ne szoruljon hátra a trükkökhöz képest. Hiába tudsz 1001 trükköt megcsinálni külön-külön, ha egyszer rászorulsz a pk tudásodra, kevésbé lesz eredményes, hisz hiába tudsz megcsinálni egy csomó trükköt, ha közben gyorsan elfáradsz.
Így hát tényleg fontos a kondíció.
Egy két trükk, hogy növelheted az állóképességedet, nem csak edzéssel.
Ahhoz, hogy a tested energiáit kihasználd, energia is kell, így akár milyen monotonnak és elavultnak hangzik, fontos a napi megfelelő energiabevitel.
Egy kis útmutató:
- gyümölcs (napi 1-2 banán, narancs) serkenti az izomfejlődést is, és vitaminokban gazdagok, egyetek gyümölcsöt
- próbálj rendszeresen étkezni (ne reggelizz egyszer 10 órakor máskor délben :)) próbáld meg kialakítani úgy az étkezésed, ahogy minden nap be tudod tartani.
- próbáld meg minden nap bedolgozni azt az energiát amit beviszel, de soha ne többet.

Egyszerű dolgok ezek, nem kell kiakadni. :) Ahhoz, hogy tudd mikor vagy 0-án energia szempontjából egyszerű rájönni... a kezedet alig bírod megemelni a fekvőtámaszok után, a hasadban érzed, hogy durrannak be az izmok, a vállad sajog, és ami a legfontosabb, tompulnak az érzékeid, egyszóval elfáradsz mint az atom.

Nos remélem tudtam segíteni a kezdőknek, és azoknak is, akik eddig nem így művelték a parkour-t.
Sok szerencsét mindenkinek!

joiner2007. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Razor27

,,-Mindenek elött,magadban kell érezned a mozgást...\ :dd
Nekem beváált :)

TOBI174

Köszönöm segítséget. :)

bermuda3

monkey, speed, thief/lazy az alapabb vaultok, de precízeket is ugrálhatsz és cat-elj be mindent amit meglátsz :)

TOBI174

A vaultok-kal kéne kezdeni a roll után?

bermuda3

Ne tőlem :D Majd ha kész lesz az oldal, biztosan megmutatja, akkor majd alkotunk róla véleményt, csak arra kell vigyázni, hogy a "rossz" és a "nemtetszik" nem ugyanaz. (Na meg a "jó" és a "tetszik" sem feltétlenül.) :)

Razor27

igazad van,bocsánatot kérek meggondolatlanságomért :)

bermuda3

Razor, bocsi, de töröltem a hozzászólásod. Nincs is még kész az oldaluk, vagyis még nem láthattuk, így látatlanba meg azért nem kéne sértően írni róla.

TregAsacuraKOPKT

Hát ja kéne az a sok siker XD 


a KOPKT a szervezet neve
hát hogy is mongyam Knock Out Parkour Team

bermuda3

kezdő oktatás parkour team féle lehet... elég egyedinek kell lennie, hogy legyen látogatottság, szóval sok sikert hozzá

shalimarstudioblog

Megtudhatnánk, hogy mit jelöl a KOPKT?