Hogyan kezdj el parkourozni

Nos, hát, elég sokan kérdezgetik a társalgóban, hogy mit csináljanak elsőként, és mivel nincs a trükkök között ilyen leírás gondoltam, megteszem ezt a lépést, és írok egyet.

Nos szerintem a legjobb módszer, ha először rágyúrsz a testi adottságaidra. Napi futás, fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás. Tudom, hogy nem hangzik túl jól, de mégis ahhoz, hogy jól és eredményesen parkour-ozz, a megfelelő kondíció elengedhetetlen. Ezen dolgok mellett párhuzamosan gyakorolhatod az egyszerűbb trükköket, amiket már amúgy is valószínűleg meg tudsz csinálni. Viszont szépítsd őket, hogy ne csak a hatásfok nőjön, hanem a látványosság is. Én a lazy, monkey, thief, és hasonlókat kezdtem el szépíteni. Így ahogy folyamatosan nőtt a kondícióm, tanulhattam és szépítgethettem a trükköket. A lényeg, hogy a kondíció ne szoruljon hátra a trükkökhöz képest. Hiába tudsz 1001 trükköt megcsinálni külön-külön, ha egyszer rászorulsz a pk tudásodra, kevésbé lesz eredményes, hisz hiába tudsz megcsinálni egy csomó trükköt, ha közben gyorsan elfáradsz.
Így hát tényleg fontos a kondíció.
Egy két trükk, hogy növelheted az állóképességedet, nem csak edzéssel.
Ahhoz, hogy a tested energiáit kihasználd, energia is kell, így akár milyen monotonnak és elavultnak hangzik, fontos a napi megfelelő energiabevitel.
Egy kis útmutató:
- gyümölcs (napi 1-2 banán, narancs) serkenti az izomfejlődést is, és vitaminokban gazdagok, egyetek gyümölcsöt
- próbálj rendszeresen étkezni (ne reggelizz egyszer 10 órakor máskor délben :)) próbáld meg kialakítani úgy az étkezésed, ahogy minden nap be tudod tartani.
- próbáld meg minden nap bedolgozni azt az energiát amit beviszel, de soha ne többet.

Egyszerű dolgok ezek, nem kell kiakadni. :) Ahhoz, hogy tudd mikor vagy 0-án energia szempontjából egyszerű rájönni... a kezedet alig bírod megemelni a fekvőtámaszok után, a hasadban érzed, hogy durrannak be az izmok, a vállad sajog, és ami a legfontosabb, tompulnak az érzékeid, egyszóval elfáradsz mint az atom.

Nos remélem tudtam segíteni a kezdőknek, és azoknak is, akik eddig nem így művelték a parkour-t.
Sok szerencsét mindenkinek!

joiner2007. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

kadocsabenjamin

kont vault

Isato

sziasztok!
kezdő vagyok és szeretnék pár jó tanácsot kapni... tudnátok nekem olyan trükköket mondani amik úgy viszonylag egyszerűek?

Razor27

de nem ma! :d

kawicsa

razor, kajak olvasd má vissza amit írsz mielőtt h***ségeket irkálsz, pont arról beszéltem h. a focival nem ér sokat, és h. az atlétika az nem ugyanaz, minta foci....

Razor27

Most ne te tudjad már jobbanlégyszives -.- én tapasztalatbol beszélek..

kawicsa

egyébként, még mindig azt modnom h. származik belőle előnye, de kevesebb, mint annak, aki pl. távolugrott, vagy valami iyesmi

kawicsa

de, a foci meg az atlétika nem ugyanaz

Razor27

kawicsa ,ezt most hogy kell érteni?? Vagyis semmit sem számit h 3 éve atletizálok?? szerintem igen is számit,pl.futásban főleg,meg elég izmos a lábam h megtudjak ugrani nagy preceket,amiket semmittevőként nemtudnék..-.-

kawicsa

bár, az tény, h. sokkal nagyobb előnye van azokkal szemben akik semmit sem csináltak ( egyébként én is fociztam 7 évet és azért mondom h. sz***t se ért (: )

kawicsa

http://www.youtube.com/watch?v=6MDdA_5cIVk
azért ehhez nemkell focis álloképesség :D egyébként helyből nem lesz gyors... és attól h. jól, gyorsan fut bele a futós precizbe, ha rossz a take off, akkor nem ugrik nagyobbat, erre személyes tapasztalataim vannak az osztályomból tesiről :D