Hogyan kezdj el parkourozni

Nos, hát, elég sokan kérdezgetik a társalgóban, hogy mit csináljanak elsőként, és mivel nincs a trükkök között ilyen leírás gondoltam, megteszem ezt a lépést, és írok egyet.

Nos szerintem a legjobb módszer, ha először rágyúrsz a testi adottságaidra. Napi futás, fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás. Tudom, hogy nem hangzik túl jól, de mégis ahhoz, hogy jól és eredményesen parkour-ozz, a megfelelő kondíció elengedhetetlen. Ezen dolgok mellett párhuzamosan gyakorolhatod az egyszerűbb trükköket, amiket már amúgy is valószínűleg meg tudsz csinálni. Viszont szépítsd őket, hogy ne csak a hatásfok nőjön, hanem a látványosság is. Én a lazy, monkey, thief, és hasonlókat kezdtem el szépíteni. Így ahogy folyamatosan nőtt a kondícióm, tanulhattam és szépítgethettem a trükköket. A lényeg, hogy a kondíció ne szoruljon hátra a trükkökhöz képest. Hiába tudsz 1001 trükköt megcsinálni külön-külön, ha egyszer rászorulsz a pk tudásodra, kevésbé lesz eredményes, hisz hiába tudsz megcsinálni egy csomó trükköt, ha közben gyorsan elfáradsz.
Így hát tényleg fontos a kondíció.
Egy két trükk, hogy növelheted az állóképességedet, nem csak edzéssel.
Ahhoz, hogy a tested energiáit kihasználd, energia is kell, így akár milyen monotonnak és elavultnak hangzik, fontos a napi megfelelő energiabevitel.
Egy kis útmutató:
- gyümölcs (napi 1-2 banán, narancs) serkenti az izomfejlődést is, és vitaminokban gazdagok, egyetek gyümölcsöt
- próbálj rendszeresen étkezni (ne reggelizz egyszer 10 órakor máskor délben :)) próbáld meg kialakítani úgy az étkezésed, ahogy minden nap be tudod tartani.
- próbáld meg minden nap bedolgozni azt az energiát amit beviszel, de soha ne többet.

Egyszerű dolgok ezek, nem kell kiakadni. :) Ahhoz, hogy tudd mikor vagy 0-án energia szempontjából egyszerű rájönni... a kezedet alig bírod megemelni a fekvőtámaszok után, a hasadban érzed, hogy durrannak be az izmok, a vállad sajog, és ami a legfontosabb, tompulnak az érzékeid, egyszóval elfáradsz mint az atom.

Nos remélem tudtam segíteni a kezdőknek, és azoknak is, akik eddig nem így művelték a parkour-t.
Sok szerencsét mindenkinek!

joiner2007. szept.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Profet

javaslom mindenkinek azt a gyakorlási módot parkour (gyorstanulásához(:ha van akkor garázsfalnál vagy egy nálad fél méterrel magasabb fal,amibe beletudsz kapaszkodni,annál gyakorold a felászást és utána ugorj le és rollolj,ha ez megy,uána nekifutással,utána egy akadályt elétéve és így egyre több akadályt,és így lehet hamar tanulni,és ami a legfontosabb,hogy egyenletes tempó legyen!

Profet

én is most kezdek el parkourozni már egy-két egészséges(előre)szaltó sikerült,és mentem már pár kört kint freerunolni,Miskolcon lakok.És ha van valaki,aki itt lakik Miskolcon az irjon fenn vagyok Facebookon Gonosz Péter néven. 13 éves vagyok,régi és mostani álmom az,hogy magas szinten tudjak freerunolni streetstuntozni és pakourozni,remélem valaki él a közelben(az irjon itt vagy facebookon,hogy mondjuk tudjunk menni pár kör freerunt vagy streetstuntot és gyakorolhatunk.Ezzel is szeretném a pakourozók csoportját nagyítani

tria001

Császtok. Még csak pár napja kezdtem el edzeni. Elég vicces de hamar tanulok.

Antal15

Sziasztok kb. 2 hónapja kezdtem el edzeni parkourra, azt szeretném kérdezni, hogy van-e Pesten olyan haladó parkouros, aki megtanítana-e engem rá?
Budapesten lakom.
Ha van olyan, aki megtanítana kérem írjon nekem e-mail címem: anti1999@freemail.hu 

ViktorPK

Hat a fociban leginkabb labra megy...igaz az allokepesseg meg van de se a hasadban se a kezedben nincs annyi mint a labadban:) az atletica az teljesen mas:)

inancsiricsi123

Sziasztok valaki tudna nekem mondani egy nagyon egyszerű és könnyű pk trükköt mert én még csak fél hónapja kezdtem el 

NESIC

Sziasztok én most akarok elkezdeni parkourozni szerintem az állóképességemmel és az erőlétem meg van mert sokat futok kajakozok és utána mindig minden nap kondizunk + amikor nem fáradok el az edzésben itthon is edzek egy kicsit reggel mindig gyümölcs turmixot iszom viszont sok egészségtelen kaját is eszem de ha valaki aki parkourozik haladó szinten és segítene azt meg köszönném privibe írjatok :) előre is köszi

dageron18

Sziasztok én még kezdő parkouros vagyok és ha lenne lehetőség rá akkor egy haladóval szívesen kapcsolatba lépnék hogy fejlődjek az email címem dageron18@gmail.com

Donkeyy

szia berestaz. próbáld meg a monkey-t. csinálsz videót majd,hogy lássam hogy sikerült? :))

berestaz

sziasztok én is nem rég kezdtem mert nem nagyon volt rá időm de ha valaki tudna trükköket mondani ami még lehet menne is (kajakozok izomzat valamennyi van :) ) vagy esetleg tudna segíteni azt megköszönném :))