Roll

Ez igazából nem trükk csak egy nagyon nagy segítség arra hogy ha magasból ugrasz ezzel vezeted le az ütközés erelyét. A lényege a bukfencen alapul. Itt mindenki saját "stílusa" szerint csinálja mint például a sima bukfenc, az oldaladon gurulás és a Dzsudó gurulás. Én ezt csinálom, ennek az a lényege hogy szinte csak a váladon gördülj végig. Érkezésnél gugolásból dőlj előre és a vállad érje először a földet, majd szépen gurulj végig a válladon (az egészen) és ebből a lendületből fel tudsz állni s már futhatsz is tovább.

A cikk születésének ideje: 2006. febr.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Razor27

bukfenc? uramatyám.Rádőlni??! végigkell rajta gurulni...
Nemkutya te miota pk-zol??

nemkutya15

azért fáj mert nem jol bukfencezel.
Próbálj ne a váladra ugrani hanem csak rá dőlni.

qwert

Miért fáj a lapockám mikor rollozok???? (1-2 napja kezdtem el)

spyking

vampireknigh tudom kicsit régen írtál már ide de sztem ha kimész Margit szigetre akkor ott nagyon jó embereket tutsz találni akik elmagyarázzák a trükköket én pl a monkey-t és a kong-ot így tanultam meg remélem segítettem:)

Razor27

Akk majndem jól tipeltem xD de részben igazam van nem bermuda? :D

bermuda3

1. a szövegben azt mondja, hogy 14 láb magasról ugrik, ami 4,2 méter
2. ötven rollt 10 perc alatt meg lehet csinálni, nem fog tőle keményedni a bőröd, csak lesz egy tenyérnyi véraláfutás a lapockádon ha rosszul csinálod (füvön is megeshet)
3. ikszdédédé
4. meg kell nézni minél több roll tutorial videót, meg segítséget kérni élőben másoktól ha lehet, aztán gyakorolni minden nap... mint az összes többi trükköt...

Razor27

*egóból*

Razor27

Szal,elöbb magatokat vizsgáljátok (XDDD) h hogyan rolloztok,és akkor könnyen kitudjátok tapsztalni hogy mi a baj,hol fáj,jól guroltok -e stb.
Az első roll-ok még fájni fognak,ha jól csináltjátok,legalább 50 kell mire már nem fogjátok érezni,mert megkeményedik azon a részen a bőr,esetleg hozzászokik a lapockátok,vállatok.Viszont ha rosszul csináljátok,és nagyon fáj,akkor inkább vagy ne csináljátok,vagy csak szivacson vegyétek át újra,mert a testre vigyázni kell,csak egy van belőle! Ne ugorj le csak egol 5 méterről,ha rosszul rollozol,csak azért h \nagynak\ legyél,nem érdemes kockáztatni.

Razor27

elemztem.Elöször füvön átvettem az alapokat,majd 10 perc után kimentem betonra,és ahol fájt ott próbáltam variálni,aztán néztem egy csomó videót,amibe roll-oznak.Nekem legtöbb trükknél az segit h levideózzák,és lassitva megnézem,szinte belerögzödik a fejembe hogy hogyan kell :D Itt van pl.egy videó,Ryan doyle Rolozik,kb 4,50-6 méterről,és lelassitották,én ebből nagyon sokat tanultam :D
Itt a link is: 3:20-tól van,de érdemes megnézni az elejét is :)
http://www.youtube.com/watch?v=RBNaiNnNRfU

kawicsa

www.k-swiss.com

de a felsoroltakból már csak a 2 fajata ariake-t árulják ott...
többire google