Precision

Ez a trükk sokszor jön jól, ha például egy magas falról, egy alacsonyabb falra ugrunk, de a talaj csak a fal túloldalán, vagy nagyon alacsonyan van még akisebbik faltól is. A lényege az, hogy "precizitásunk" segítségével, és persze lendületünkel, erőnkel, gördülékenyen áttugorjunk az első akadájt, és a másodikra érkezzünk. Alapjában véve az is precisionnak számít, ha Egy magasabb pontról, egy másik magas pontra ugrassz, de az a pont ahova érkezel, nem túl széles, de elég ahhoz, hogy ráugorj.

Tehát hogyan is kell ezt csinálni?
Simán megállsz egy "magaslaton", és áttugrasz a másikra, vagy vana a másik lehetőség, amikor nekifutsz az akadájnak, átdobodmagad rajta, és a kezed segítségével eltolod magad tőle, és a lábaddal a második akadályra érkezve folytathatod az utadat. Az ugrás többnyire Monkey-ból szokott történni, ugyanis sokak szerint azzal a legkönnyebb.

//Nem találtam tökéletes videót, de ezen is látszik a dolog értelme.//

Steven2008. jan.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Ricsi07

persze hogy lehet, bárkinek lehet...

PkForever

szerintem lehet elvégre nincs megszabva hogy csak fiuknak lehet...

Razor27

omg..
a parkour az a neve az egésznek,nem árgy olyan mintha aztmondanád,hogy ezeket a focikat lányoknak is lehet használnii? ....

diana349

ezeket a parkourokat lányoknak is lehet használni?

Razor27

Énis néha beiedek, de aztán amikor megcsinálom az ugrást,már van önbizalmam. Soha nem szabad nagyobbat ugrani mint amennyit tudod h megtudsz ugrani.(monjuk ki az a hü*e aki tud 2 métert ugrani,és 4 méteres precit akar próbálni 10 m magasan? xD) Szal hogyha pl tudsz 2 méter ugrani helyből szint k.nélkül,akkor mondjuk egy lapos tetejü ház,tegyük fel 2,30 méter hosszan,akkor azt már nem érdemes megpróbálni,inkább 1,7-1,8 körülit csak. Én amikor beiedek,pedig tudom h megtudnám ugrani,akkor mindig az érkezési pontra koncentrálok,mintha a megugrandó cél ottsem lenne :) és gyakran sikerül :D

Razor27

Én szint k. nélkül ugrok 270-et,nekifutásból 5.20. És a lényeg mindig hogy elugrás után húzd össze a lábad,mint mondjuk az előre szallernél,mert igy gyorsabban fosz repülni,és nagyobb távolságra is :)
A lábat meg futással lehet a legjobban erősiteni,és már 5 éve futok keményen,edzésenként akár 15-20 km-ert is lefutunk,és attól nagyon megtud erősödni a láb.

yamakasi22

ja, meg jó nehéz xD

Ateron

legjobb trükk xD

frontflip

ezt szerencsére tudtam csak a nevét nem :)

Stance

Kon mennyi idős vagy, hogy a legjobbak is csak 190et ugranak? Nálunk a lányok még anno általános 8-ba ugrottak akörül... Btw én helyből talajról ugrok kb 260 körül, míg ha magasabb helyről ugrok (pl vmi faltól falra) akkor 270-280 sima megvan.

Szerintem nincs olyan, hogy "átlagosan mennyit kell ugrani", vagy "mennyi az ideális", mert mindenki magáért edz és magáért csinálja, magadhoz viszonyítod, hogy mennyit ugrassz és nem az olimpiai sportolók nyomdokaiba kell lépkedni... Legalábbis aki parkourozik szerintem valahogy így gondolja.