Előreszaltó egy lábról

Más ha futásból vagy helyből csinálod.

A videón az látszik, ha futásból csinálod, ekkor a lendítő lábra nem jut akkora szerep, inkább a futásból jövő lendületed adja a pörgés erejét. Mint minden ugrásnál, ennél is fontos, hogy mikor elrúgod magad a földtől, ne torpanj meg, mert akkor nem fogod tudni kipörögni.

Helyből sík terepen inkább izmozás a dolog, mert egy lábról rugaszkodsz el. Viszont sokkal gyorsabban fogsz tudni pörögni mint rendes előreszaltónál, mivel van egy lendítő lábad. Törzsből hajolj bele mindkét esetben, és kézzel is lendíts, ahogy kell.
(amíg nem megy simán erőlködés nélkül az egy lábas guggolás, addig ne próbáld ki a trükköt, maximum nagyon vastag szivacson úgy, hogy a hátadra érkezel!)
Az érkezés már két lábra érkezik.

A trükköt kb. embernyi magaslatról már kényelmesen meg lehet csinálni akár futás nélkül is, viszonylag kényelmesen bele lehet dőlni, és a lendítő láb miatt ki fogod pörögni.
Fontos, hogy inkább szivacson, de ki kell tapasztalni, hogy különböző magasságokból milyen lendület illetve elrugaszkodás kombinációja szükséges.
Embernyi magasságból pl. meg lehet csinálni úgy is, hogy nagyjából csak lábfejből ugrassz bele, és a lendítő lábaddal hátul magasra rúgsz.
(ezt nem tudom hirtelen jobban megfogalmazni:) )
A végeredmény egy erőlködésmentes, laza, ám látványos trükk:)
(hasonló a 180°os előreszaltóhoz)
Jó gyakorlást!

Keoni2008. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Keoni

nem feltétlenül:)

Amit írsz, teljesen megállja helyét sík terepen.

viszont ha mondjuk trambulinon nyomulsz, vagy magaslatról ugrassz
(a kettő nagyon hasonló bizonyos értelemben)
akkor más is lehet a helyzet:)
az ugrás ahoz kell, hogy meglegyen a magasságod, és e mellé kell még lendület a pörgéshez.
namost ha magaslatról ugrassz alacsonyabb helyre..akkor a magasság adott:) ilyenkor sok gyakorlás árán, de lehet csinálni nagyon lezser, lazázós trükköket:) pl pont a féllábról előreszaltó, vagy a 180 csavart:)

bermuda3

minden szaltónál úgy kell hogy előszőr "kikellrúgni" csak valahol nem rúgsz hanem felugrasz nyujtott testtel...

Keoni

még annyit hozzá, hogyha nem magaslatról csinálod, akkor természetesen ennél is fontos, hogy a fejjel lefelé állapotban próbáld magad minél jobban összehúzni. ez minden szaltóra érvényes általában(kivéve a nyújtottakra meg bicskákra:P ) talán ez adja kicsit a nehézséget, hogy először ki kell rúgni, hirtelen összehúzni magad, aztán ismét nyújtózni, s minderre nagyjából 1-2 másodperced van:)