Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Más ha futásból vagy helyből csinálod.

A videón az látszik, ha futásból csinálod, ekkor a lendítő lábra nem jut akkora szerep, inkább a futásból jövő lendületed adja a pörgés erejét. Mint minden ugrásnál, ennél is fontos, hogy mikor elrúgod magad a földtől, ne torpanj meg, mert akkor nem fogod tudni kipörögni.

Helyből sík terepen inkább izmozás a dolog, mert egy lábról rugaszkodsz el. Viszont sokkal gyorsabban fogsz tudni pörögni mint rendes előreszaltónál, mivel van egy lendítő lábad. Törzsből hajolj bele mindkét esetben, és kézzel is lendíts, ahogy kell.
(amíg nem megy simán erőlködés nélkül az egy lábas guggolás, addig ne próbáld ki a trükköt, maximum nagyon vastag szivacson úgy, hogy a hátadra érkezel!)
Az érkezés már két lábra érkezik.

A trükköt kb. embernyi magaslatról már kényelmesen meg lehet csinálni akár futás nélkül is, viszonylag kényelmesen bele lehet dőlni, és a lendítő láb miatt ki fogod pörögni.
Fontos, hogy inkább szivacson, de ki kell tapasztalni, hogy különböző magasságokból milyen lendület illetve elrugaszkodás kombinációja szükséges.
Embernyi magasságból pl. meg lehet csinálni úgy is, hogy nagyjából csak lábfejből ugrassz bele, és a lendítő lábaddal hátul magasra rúgsz.
(ezt nem tudom hirtelen jobban megfogalmazni:) )
A végeredmény egy erőlködésmentes, laza, ám látványos trükk:)
(hasonló a 180°os előreszaltóhoz)
Jó gyakorlást!