Előreszaltó egy lábról

Más ha futásból vagy helyből csinálod.

A videón az látszik, ha futásból csinálod, ekkor a lendítő lábra nem jut akkora szerep, inkább a futásból jövő lendületed adja a pörgés erejét. Mint minden ugrásnál, ennél is fontos, hogy mikor elrúgod magad a földtől, ne torpanj meg, mert akkor nem fogod tudni kipörögni.

Helyből sík terepen inkább izmozás a dolog, mert egy lábról rugaszkodsz el. Viszont sokkal gyorsabban fogsz tudni pörögni mint rendes előreszaltónál, mivel van egy lendítő lábad. Törzsből hajolj bele mindkét esetben, és kézzel is lendíts, ahogy kell.
(amíg nem megy simán erőlködés nélkül az egy lábas guggolás, addig ne próbáld ki a trükköt, maximum nagyon vastag szivacson úgy, hogy a hátadra érkezel!)
Az érkezés már két lábra érkezik.

A trükköt kb. embernyi magaslatról már kényelmesen meg lehet csinálni akár futás nélkül is, viszonylag kényelmesen bele lehet dőlni, és a lendítő láb miatt ki fogod pörögni.
Fontos, hogy inkább szivacson, de ki kell tapasztalni, hogy különböző magasságokból milyen lendület illetve elrugaszkodás kombinációja szükséges.
Embernyi magasságból pl. meg lehet csinálni úgy is, hogy nagyjából csak lábfejből ugrassz bele, és a lendítő lábaddal hátul magasra rúgsz.
(ezt nem tudom hirtelen jobban megfogalmazni:) )
A végeredmény egy erőlködésmentes, laza, ám látványos trükk:)
(hasonló a 180°os előreszaltóhoz)
Jó gyakorlást!

Keoni2008. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

tria001

Én még szaltózni sem tudok.

FrontflipRB

én nem tudok átfordulni, amúgy minden jó. mit csináljak?

PiciParkour

oo én segre estem kemyének sirta bakker és 3 ó 37 p ig fályt utana

Gerito7

A lábad adja a lendületet amit hátul felfelé rántasz és így hogy már a lábad ott van nem is olyan nehéz kipörögni

bermuda3

úgy, hogy felfelé ugrasz és karral rántasz...

kawicsa

simán ad lendületet mert ez futásból szintbe kijön nekem talpra, heyből pedig seg ges...

Bence3run

azt legyen szives magyarázzamár el valaki hogy csak a nekifutásból hogy szerezhet valaki forgási lendületet..a nekifutásnak semmi köze a forgáshoz az adja meg a távolságot az ugráshoz.

manoo

tudom tudom :) csak akárhogy próbálom egyszerűen egy lábról nem tudok felugrani nemtudom miért. mintha vmi súly lenne rajtam...:D na m1 majd belejövök :D

kawicsa

hát pedig nem tul nehéz összehozni... csak sasszé után magasat kell ugrani és kb. ennyi a lényeg

manoo

én nagyon rühellem ezt a szaltót talajról talajra -.-" néha összejön néha nem:S pedig jol jönne lendület vételnek egy rundelhez:S